METAKOGNİTİF TERAPİ WORKSHOP

29 ŞUBAT  – 01 MART 2020

BURSA

Metakognitif Terapi Hakkında

Metakognitif Terapi’nin kuramcısı Adrian Wells’tir. Son 20-25 yılda yoğunlaşan çalışmalar MKT’yi klasik Bilişsel Davranışçı Terapilerden bir çok yönü ile ayırmaktadır.

MKT, oldukça yapılandırılmış ve etkililiği bilimsel araştırmalarca kanıtlanmış bir terapi uygulamasıdır. Seans planları ve tedavi akışı, sistematiktir. Bir çok araştırma bulgusu kısa süreli tedavide ve nüksün önlenmesinde etkili olduğunu göstermektedir.

MKT, kognitif süreçleri; düşünce içeriklerini değil düşünme stillerini değiştirerek yeniden yapılandırır. Adaptif ve esnek dikkat süreçlerini güçlendirme, ters tepen stratejileri ortadan kaldırma, metakognitif farkındalık ve esneklik oluşturma tedavinin ana hedefleri arasındadır. MKT, tanılarüstü bir yaklaşımdır. Bu, söz konusu tedavinin bir çok farklı patalojide uygulanabileceği anlamına gelmektedir.

Jenerik model, temel ve çekirdek formülasyondur. Bu formülasyon, farklı psikopatolojilerde ortak ve işe yarar bir şablon olarak kullanılabilecek standart bir tedavi planı sunar. Pratik, ekonomik ve yalındır.

Eğitim İçeriği

1.Gün

-Metakognitif Terapinin Teorisi
-Temel İlkeler
-İçeriğe karşı süreç odaklı terapi
-Metakognisyon
-Dikkat Stratejileri
-Pozitif ve negatif metakognisyonlar
-Jenerik Formülasyon
-AMC Model
-Bilişsel Dikkat Sendromu
-Endişe
-Ruminasyon
-Zihinsel modlar

2.Gün

-AMC modelin vaka bazlı formülasyonu
-MKT becerileri
-Sokratik diyalog
-Metakognitif yeniden yapılandırma
-Metakogonitif maruz bırakma
-Dikkat eğitimi tekniği
-Mesafeli Farkındalık
-Deneyler
-Metaforlar
-Ev ödevleri
-Vaka çalışmaları
-Ölçme ve değerlendirme
-İlk görüşme seans yapısı
-Tedavi sürecini planlama

Eğitim; sözel bildirim, uygulama, role-playing’leri içerecektir. Katılımcılara vaka formülasyonu için kullanabilecekleri materyaller verilecektir. Ölçme ve değerlendirme materyalleri, ilk görüşme şablonları ve tedavi planına rehberlik edebilecek yardımcı materyaller sağlanacaktır.

Workshop sonunda katılımcıların;

-Oldukça yapılandırılmış ve sistematik bir terapi bilgisine

-Seans içinde ve tedavi süresince adım adım kendilerine rehberlik edecek bir kılavuza

-Zorlayıcı vakalarda düğümü çözebilecek bilişsel bir perspektife sahip olmaları hedeflenmektedir.

EĞİTİMCİ: Klinik Psikolog Hilal BEBEK 

Hilal BEBEK, MCT Enstitüsü onaylı MKT terapistidir. Adrian Wells’in yürüttüğü Master Class programından mezun olmuştur. 

Hilal Bebek, Psikoloji Lisansını Uludağ Üniversitesi’nde tamamlamış Okan Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisansını yapmıştır. Arel Üniversitesinde Klinik Psikoloji Doktora programına halen devam etmektedir. Kendi kliniği İkon Psikiyatri’de psikoterapist olarak çalışmaktadır.

Eğitim ve süpervizyonlarını ağırlıklı olarak Bilişsel Davranışçı Terapiler ekseninde almıştır. Son yıllarda çalışmalarını Metakognitif Terapi üzerinde yoğunlaştırmıştır. 2016 yılında Metakognitif Terapi Derneği’ni kuran Bebek, bu alanda çeviri çalışmalarını devam ettirmektedir. İki senelik eğitimini Almanya’da MKT’nin kuramcısı Adrian Wells ve meslektaşı Hans Nordahl’dan alarak tamamlamış ve Master Class’tan mezun olarak akredite olmuştur. Süpervizyon süreci ise devam etmektedir.                                     Daha önce Kabul ve Kararlılık terapisi ile de ilgilenmiş olan Bebek, ziyaretçi öğrenci olarak Steven Hayes’in Nevada Üniversitesindeki PhD derslerine ve süpervizyonlarına girerek gözlemci olarak bulunmuştur. Ayrıca kendisinin Boot Camp’lerine katılarak teorik eğitimlerini tamamlamıştır.

Varoluşsal yaklaşımlar, Dinamik Terapiler, Bilişsel Davranışçı Terapiler gibi bir çok terapi ekolü ile kişisel olarak ilgilenmiş ve uzun süreli eğitimler almıştır. Çalışma pratiğini ise kognitif yaklaşımlar ile sınırlı tutmuştur.

Okan Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde dersler vermiştir. Sınav Kaygısı ile ilgili basılmış bir kitabı bulunmaktadır. Ayrıca yaklaşık bir sene boyunca Cumhuriyet Gazetesinde haftalık köşe yazıları yazan Bebek, Metakognitif Terapi, Anksiyete ve Depresyon kitabının çevirisini yapmıştır. Şu anda ise PsikeArt dergisinde yazmaktadır.

KONTENJAN: 20 kişi ile sınırlıdır.

KİMLER KATILABİLİR?
Psikiyatrist, Psikolog, PDR, Sosyal Hizmet Uzmanı,Psikiyatri Hemşiresi, Aile Danışmanı (aktif danışan gören), lisansı farklı alanda olup PDR veya Klinik Psikoloji alanlarında TEZLİ yüksek lisans yapanlar ve bu bölümlerin son sınıf lisans öğrencileri eğitime katılabilir.

SERTİFİKA: Psikolojik Eğitim Gelişim ve Destek Derneği (PEGDER) Onaylı 16 saatlik “Metakognitif Terapi Workshop” katılım belgesi verilecektir. Dileyen kursiyerlerimize Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı katılım belgesi de verilecektir. 

Eğitim Yeri: Morita Danışmanlık (İhsaniye Mahallesi Kartallar Sokak No:4/B Kat:3 Nilüfer/BURSA)

Eğitim Süresi: 16 Saat 

Ücretlendirme ve Kayıt İşlemleri

Eğitim hakkında bilgi almak ve kayıt işlemleri için 0 (224) 247 67 17 veya 0(542) 340 79 80 numaralı telefonları Pazartesi hariç diğer günler 09.30-19.00 saatleri arasında arayarak bilgi alabilirsiniz. Kredi kartı ile 2-3-4-6-9-12 taksitli ödeme imkanları bulunmaktadır.

 

ÖNEMLİ BİLGİ:

*Eğitime 15 ve daha az gün kala gerçekleştirilen kayıt iptallerinde yatırılan ön kayıt bedeli kursiyer adayından kesilir.

*Herhangi bir sebepten ötürü, eğitime katılamayan kursiyer bu hakkını başka bir tarihte düzenlenecek olan eğitime katılmak sureti ile saklı tutar.

*Morita Danışmanlık, eğitim yerini değiştirme hakkını saklı tutar, olası değiştirilme durumunda eğitim yeri 3 gün öncesinden katılımcılara e-posta yada sms yoluyla bilgilendirmesi yapılır.

*Morita Danışmanlık, hiçbir neden belirtmeksizin eğitimi iptal etme hakkını kendinde saklı tutar. Kursun iptal edildiği tarihten sonra katılımcıların ücretleri iade edilir.

*Morita Danışmanlık, eğitimlerin iptal edilmesi durumunda katılımcıların uğrayacağı ulaşım, konaklama ve diğer hiçbir zarardan sorumlu değildir.

*Eğitim bedellerine KDV dahil olmayıp ayrıca kredi kartı ile ödeme yapacak kursiyer bankaların uygulamış olduğu farklı komisyon ve ücretleri kabul etmiş sayılır.