DENEYİMSEL HÜCUM TERAPİSİ EĞİTİMİ

12/13/14 MART 2019 (Salı, Çarşamba,Perşembe) 20.00-22.30

22/23 MART 2019 (Cuma,Cumartesi) 20.00-22.30

26/27/28 MART 2019 (Salı,Çarşamba,Perşembe) 20.00-22.30

05/06 NİSAN 2019  (Cuma,Cumartesi) 20.00-22.30

DENEYİMSEL HÜCUM TERAPİSİ EĞİTİMİ NEDİR?

Psikolojik sorunların çözümünde kullanılan pek çok terapi tekniği, yaklaşımı vardır. Bazı teknikler, semptomların ya da belirtilerinin giderilmesi odaklı iken bazıları belirtilere neden olan kaynağın tespit edilmesi ve bu kaynağın dönüştürülmesi amacını taşımaktadır. Bu anlamda Hücum Terapisi, semptomlardan ziyade kaynağa yönelik olarak çalışılan, bu çalışma sırasında davranışçı, bilişsel, dinamik, varoluşsal tekniklerden danışana, danışanın sorunlarına bağlı olarak seçilen bir ya da birkaç tekniğin bir arada kullanıldığı bir psikoterapi sürecidir. Hücum terapisinde elastik ve eklektik bir uygulama yapılır. Fobik ve kompulsif danışanlara davranışçı teknikler, panik ve anksiyeteli danışanlara bilişsel teknikler ağırlıklı olarak uygulanırken, dinamik formülasyona uygunluk arz eden danışanlara iç görü yönelimli yaklaşım ağırlıklı olarak uygulanır. Hücum terapi toplamda 30 seanstan oluşan bir programdır.  Diğer psikoterapi uygulamalarından farkı; seansların yoğunlaştırılmış bir şekilde programlanmasıdır. Normalde haftalık 1 seanslık görüşmeler ile 5-6 ay sürecek olan bir çalışma hücum terapide 15-30 günlük sürede tamamlanır. Bu süreç tamamlandığında haftalık 1 seans olmak üzere süreç devam ettirilir. İlerleyen dönemde seanslar iki haftada 1 seans olmak üzere programlanarak danışanın mevcut durumuna bağlı olarak terapi süreci sonlandırılır. İki aşamadan oluşan hücum terapinin ilk 15 seanslık bölümünde danışanın hayatına birincil düzeyde etkide bulunmuş tüm aile bireyleri hakkında çeşitli bilgilerin yanında bu kişilerle ilgili anıları alınır. Bunun yanında danışanın doğum anından bugüne kadarki tüm yaşantısı, ilişkileri, travmaları, hüzünleri, sevinçleri, kayıpları, hayatının dönüm noktaları dinlenir. Bunun ardından ikinci aşamaya geçilir. Kalan 15 seanslık sürede danışana psikolojik bilgilendirme yapılır. Burada insanın ruhsal yapısı, ruhsal gelişim evreleri, kişiliğin oluşum süreçleri, zihnin kendini koruma yolları gibi konularda danışan bilgilendirilir. Psiko-bilgilendirme ile çoğu zaman ne yaşadığını ya da sorunun nereden kaynaklandığını bilmeyen kişi için neyi, neden yaşadığı anlam kazanır. Bilinmez olanın bilinmesi ve anlam kazanması, çoğu zaman kişiyi rahatlatarak semptomun ya da olumsuz duyguların büyük oranda azalmasını ya da ortadan kalkmasını sağlar.
Ayrıca danışan ile psikoterapiye başlandığında; evdeki tüm eski fotoğrafları ve varsa günlüklerini getirmesi istenir. Bu süreç içerisinde yine görmüş olduğu rüyaları yazması ve seansa getirmesi istenir. Buradan elde edilen bilgiler de danışanın analizinde önemli katkılar sunar.

AMAÇ

Ruh sağlığı alanında çalışan uzmanlara ve bu alana yönelmiş öğrencilere, bütüncül psikoterapi tekniklerinden olan hücum terapisi hakkında ihtiyaç duyacakları bilgi ve deneyimin paylaşılması ve katılımcıların hücum terapisi sürecini öğrenmenin yanında terapi sürecinin etkisini kendi içsel süreçleri açısından da deneyimleyebilmesidir.

YÖNTEM

Eğitim konu anlatımı ve uygulama eş zamanlı olarak gerçekleştirilecektir.

Eğitimde katılımcılar arasından danışan rolü üstlenmekte gönüllü bir kişi ile hücum terapisi süreci uygulamalı olarak gösterilecektir. Gönüllü bulunamaması durumunda ise hücum terapisi uygulanmış bir vakanın formulasyonu üzerinden süreç işlenecektir.

Katılımcılar isteklerine bağlı olarak kendi aralarında ikişerli eşleşmelerle eğitim içeriğinde işlenen konuların uygulamasını yapabileceklerdir.

Bu sayede eğitim süreci ve terapi sürecinin aynı anda ilerlemesine yönelik çalışma yapılacaktır.

Eğitim İçeriği

*Anamnez Alınması

*Ayrıntılı Yaşam Öyküsünün Alınması

*Bütüncül Formülasyon

*Terapi Hedef ve Stratejilerinin Belirlenmesi

*Psikoeğitim

*Eğitim Bilgilerinin Danışanın Öyküsüyle İlişkilendirilmesi

*Davranışçı Teknikler

*Bilişsel Teknikler

*Psikodinamik Teknikler

*Varoluşsal Teknikler

*Hipnotik Teknikler

Kimler Katılabilir
Psikiyatristler, Psikologlar, Psikolojik Danışman ve Rehberlik Mezunları, Sosyal Hizmet Uzmanları, Psikiyatri Hemşireleri ve bu alanlarda lisans ve/veya yüksek lisans mezunları ve 4. sınıf öğrencileri katılabilirler. 

Eğitim Süresi
Eğitim 24 saat olarak gerçekleştirilecektir. 

Eğitmenler: 

               Klinik Psikolog Sabri ÇAKAR                                                            Psikoterapist Cenk AĞ

                                           

Kayıt – Kabul Sırasında İstenen Belgeler
Lisans diploması ve varsa uzmanlık diplomasının önlü arkalı fotokopileri

Eğitim Kontenjanı
20 kişi ile sınırlıdır.

Sertifika:
Eğitim sonunda katılımcılara PEGDER – Psikolojik Eğitim Gelişim ve Destek Derneği Onaylı Katılım Belgesi verilecektir.

Eğitim Yeri: Morita Danışmanlık (İhsaniye Mah. Kartallar Sok. No:4/B Nilüfer/BURSA)

Ücretlendirme ve Kayıt İşlemleri

Eğitim hakkında bilgi almak ve kayıt işlemleri için 0 (224) 247 67 17 veya 0(532) 666 08 46 numaralı telefonlardan bilgi alabilirsiniz. 

Ön kayıt yaptıran katılımcıların eğitim kayıt bedelini hesap numarasına yatırmaları gerekmektedir. Kredi kartı ile 2-3-4-6-9-12 taksitli ödeme imkanları bulunmaktadır.

ÖNEMLİ BİLGİ:

*Ödeme dekontunuzu egitim@morita.com.tr e-posta adresine iletebilir veya 0224 247 67 17 / 0532 666 08 46 numaralı telefona bilgi verebilirsiniz. 

*Eğitime 10 gün kala yapılan iptallerde eğitim ücreti iade talepleri kabul edilmeyecektir.

*Herhangi bir sebepten ötürü, eğitime katılamayan kursiyer bu hakkını başka bir tarihte düzenlenecek olan eğitime katılmak sureti ile saklı tutar.

*Morita Danışmanlık, eğitim yerini değiştirme hakkını saklı tutar, olası değiştirilme durumunda eğitim yeri 3 gün öncesinden katılımcılara e-posta yada sms yoluyla bilgilendirmesi yapılır.

*Morita Danışmanlık, hiçbir neden belirtmeksizin eğitimi iptal etme hakkını kendinde saklı tutar. Kursun iptal edildiği tarihten sonra katılımcıların ücretleri iade edilir.

*Morita Danışmanlık, eğitimlerin iptal edilmesi durumunda katılımcıların uğrayacağı ulaşım, konaklama ve diğer hiçbir zarardan sorumlu değildir.